WE MOETEN HET SAMEN DOEN

Januari 2021

We hebben deze pagina weer actief gemaakt.
Klik door op [Tips en materialen voor thuisonderwijs]


Maart 2020

Niemand wist zondag 15 maart j.l. wat er op ons zou komen toen bekend werd dat de scholen gingen sluiten. Wel hadden we als school over dit scenario nagedacht. De kaders waren gesteld, maar de werkelijke uitvoering....

geheel nieuwe ervaring

Dit is een geheel nieuwe ervaring voor ons, voor onze leerlingen en onze ouders/verzorgers. Wat is het dan geweldig om te zien, ondanks de zeer trieste onderliggende oorzaak, hoe iedereen er de schouders onder zet. In twee dagen tijd heeft het team het thuisonderwijs in de steigers gezet. Ouders die binnen 12 uur opvang voor hun kinderen moesten regelen, kregen dit voor elkaar. Methodemakers die methodes toegankelijk maakten voor gebruik vanuit huis. Ongekend wat er in een paar dagen als collectief is opgepakt.

werk in uitvoering

Nu zijn we drie weken thuisonderwijs verder. We merken dat we elkaar meer dan ooit nodig hebben. Thuis vraagt om een fijne duidelijke aansturing vanuit school, school vraagt van thuis waar dit kan hun kind(eren) te begeleiden. Daarin is het super belangrijk elkaar te blijven vinden en het SAMEN te doen. Het is ‘werk in uitvoering’.

Een eerste korte enquête is al de deur uitgegaan. In de nieuwsbrief van April 2020 staan de belangrijkste bevindingen uit de enquêtes en wat we ermee gedaan hebben of ermee gaan doen. Met dank voor de vele fijne reacties van ouders en prachtige foto’s en filmpjes (van het werk) van leerlingen tot nu toe. Enkele mooie foto’s zijn ook opgenomen in de nieuwsbrief van April 2020. Zo kunnen we SAMEN op afstand genieten.

Ook proberen we tips die we krijgen te delen. Via de nieuwsbrief, via social schools of op onze website. Andersom vragen we ook tips en ideeën met ons te delen. We horen al dat er ook veel in de verschillende groepsapp-groepen met elkaar gedeeld wordt. Prachtig, zo helpen we elkaar.

Want als er één ding duidelijk is in deze tijd: we kunnen het alleen SAMEN doen!

Team Basisschool De Jonge Helden